Biografia

Katarina Nummi-Kuisma opiskeli pianistiksi Sibelius-Akatemiassa sekä täydensi opintojaan Lontoossa ja Wienin musiikkikorkeakoulussa. Vuodesta 1977 hän on työskennellyt Espoon musiikkiopistossa opettaen pianonsoittoa. Hänen oppilaistaan moni on menestynyt kansallisesti ja kansainvälisesti, kuten Paavali Jumppanen, Jukka Nykänen, Tiina ja Salla Karakorpi sekä Sanna Vaarni. Katarina on erikoistunut pedagogiseen koulutukseen ja luennoi sekä jatkokouluttaa opettajia Suomen lisäksi eri puolilla Eurooppaa.

Katarina Nummi-Kuisma on kehittänyt innovatiivisia opetusmetodeja instrumenttiopetukseen hyödyntäen perusteellisia mielikuvatekniikoiden opintojaan. Hän vaikuttaa myös muusikoiden, taiteilijoiden ja huippu-urheilijoiden mentaalivalmentajana.

Tällä hetkellä Nummi-Kuisma toimii PostDoc -tutkijana Helsingin Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa sekä Raudaskylän Soivan Kesän Kansainvälisten mestarikurssien ja Visionova Oy:n taiteellisena johtajana. Hän myös ohjaa ja tarkastaa jatkotutkintoja Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa.

Nummi-Kuisma on Pianopedagogit ry:n puheenjohtaja v.sta 2012.

Kielitaito:

suomi, ruotsi, englanti, italia, ranska, saksa